Τρελές αλλαγές ετοιμάζει η UEFA στις διοργανώσεις της

Υπό το φόβο του κορονοϊού η UEFA ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές για τη νέα σεζόν σε Champions League και Europa, με σκοπό τα ματς να διεξάγονται με κάθε κόστος.

Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα η UEFA ετοιμάζεται να ανακοινώσει μια σειρά αλλαγών που θα ισχύσουν τη σεζόν 2020/21, οι οποίες πραγματικά προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον. Ουσιαστικά στόχος των ιθυνόντων είναι να μην αναβάλλονται τα παιχνίδια και να προχωράει η διοργάνωση ακόμα και αν αυτό δεν γίνεται με τον πιο αξιοκρατικό τρόπο.

Αρχικά αν μια ομάδα δεν μπορεί να ταξιδέψει λόγω περιορισμών που ισχύουν στα ταξίδια τότε ο γηπεδούχος είναι υποχρεωμένος να βρει άλλη έδρα είτε στην ίδια χώρα είτε σε άλλη. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό θα χάνει τον αγώνα στα χαρτιά. Σε κάθε περίπτωση η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη για την τέλεση του αγώνα.

Στη συνέχεια αν μια ομάδα έχει μέχρι 10 κρούσματα κορονοϊού είναι υποχρεωμένη να κατέβει με τους υπόλοιπους 13 που έχει δηλωμένους στη λίστα. Στην περίπτωση που δεν συμπληρώνει 13αδα θα μπορεί να αγωνιστεί με παίχτες που δεν ήταν αρχικά δηλωμένοι στη λίστα. Αν δεν συμπληρώνει 13αδα με κανένα τρόπο θα χάνει τον αγώνα στα χαρτιά με 3-0.

Τέλος στην περίπτωση που διαιτητής αγώνα εντοπιστεί με COVID -19 τότε ο νέος διαιτητής θα έχει χώρα προέλευσης είτε αυτή των γηπεδούχων είτε αυτή των φιλοξενούμενων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ