Ρενέ Χιγκίτα: Ο «El Loco» και η απόκρουση του «Σκορπιού»

Ο Ρενέ Χιγκίτα είναι αναμφισβήτητα ένας τερματοφύλακας – θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο οποίος εισήγαγε τον όρο του τερματοφύλακα-παίκτη, εκτελούσε φάουλ και πέναλτι, σκόραρε 41 φορές και έκανε την ιστορική απόκρουση του «σκορπιού».

Ο Χιγκίτα πήρε γρήγορα από τους Κολομβιανούς συμπατριώτες του, το ψευδώνυμο «El Loco» που στα ελληνικά σημαίνει «Τρελός».

Εισήγαγε τον όρο τερματοφύλακας-παίκτης, καθώς πολλές ήταν οι φορές που παίρνοντας τη μπάλα, έβγαινε από την εστία, και την μεγάλη περιοχή, ντρίμπλαρε, έδινε πάσες και κατεύθυνε το παιχνίδι.

Εκτός από όλα τα παραπάνω, έπαιρνε την ευθύνη σε εκτελέσεις φάουλ και πέναλτι!

Μάλιστα, σε 448 συμμετοχές σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, σκόραρε 44 φορές! 44 φορές και ήταν τερματοφύλακας!

Πιο διάσημος βέβαια, δεν είναι για τα 44 γκολ στο ενεργητικό του, αλλά για την απίστευτη, φαντασμαγορική επέμβαση του απέναντι στην Αγγλία στο στάδιο Γουέμπλεϊ στις 6 Σεπτεμβρίου 1995. Η απόκρουση αυτή που μπορείτε να ξαναδείτε πολλές φορές στο βίντεο του άρθρου, πήρε το όνομα «Η απόκρουση του Σκορπιού» λόγω της κίνησης που κάνει ο Κολομβιανός τερματοφύλακας.

Ο Ρενέ Χιγκίτα αγωνίστηκε συνολικά σε 13 ομάδες της Λατινικής – Νοτίου Αμερικής και στην Εθνική Κολομβίας. Συμμετείχε σε Παγκόσμιο κύπελλο, Κόπα Αμέρικα, Κόπα Λιμπερταδορες και εθνικά πρωταθλήματα.

Κέρδισε πρωταθλήματα Κολομβίας, έφτασε δυο φορές σε τελικό Κόπα Αμέρικα χωρίς όμως να κερδίσει τον τίτλο, ενώ στο Παγκόσμιο κύπελλο έφτασε μέχρι τους 16 της διοργάνωσης με τη Κολομβία.

Μια πραγματικά ιστορική φυσιογνωμία και προσωπικότητα.

Απολαύστε τον στις φωτογραφίες και βίντεο!

Ρενέ Χιγκίτα – Καλύτερες Στιγμές
Ρενέ Χιγκίτα – Η απόκρουση του Σκορπιού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ