Πρόεδρος Ferrari: Δεν περιμένω νίκη μέχρι το 2022

Ο πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, κοιτάει κατάματα την σκληρή πραγματικότητα και δηλώνει ότι οι πιθανότητες για να κερδίσουν οι ”κόκκινοι” κάποιο Grand Prix εως το 2022 είναι ελάχιστες.

Η εικόνα της πάλαι ποτέ κραταιάς Ferrari είναι απογοητευτική, κάνοντας τους Τιφόζι να περιμένουν με αγωνία το πότε η Ιταλική ομάδα θα έχει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο για να πάρει τον τίτλο. Αν και τα τελευταία χρόνια υπήρξαν σεζόν που η Ferrari ήταν πολύ κοντά στη Mercedes , φέτος η κατάσταση μοιάζει χειρότερη από ποτέ με τον ίδιο τον πρόεδρο της να το επιβεβαιώνει με τα λεγόμενα του.

”Είναι μια δύσκολη περίοδος. Δεν έχουμε κερδίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών από το 2008 και των οδηγών από το 2007. Η αεροδυναμική της Red Bull και οι υβριδικές τεχνολογίες κινητήρων της Mercedes έφεραν μια εποχή επιτυχιών για τις δύο αντιπάλους μας.

Φέτος δεν είμαστε ανταγωνιστικοί λόγω των λαθών του project μας. Είχαμε αρκετές δομικές αδυναμίες που υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό στην αεροδυναμική και στη δυναμική του οχήματος. Έχουμε επίσης χάσει την ισχύ του κινητήρα.

Η πραγματικότητα είναι ότι το μονοθέσιο μας δεν είναι ανταγωνιστικό. Το είδατε στην πίστα και θα το δείτε ξανά.

Σήμερα βάζουμε τα θεμέλια για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να επιστρέψουμε στις νίκες όταν αλλάξουν οι κανονισμοί το 2022 Είμαι πεπεισμένος γι’αυτό.”

Ουσιαστικά ο John Elkann βασίζεται στην αλλαγή των κανονισμών που θα έρθουν το 2022, όπως και αρκετές ακόμα ομάδες. Επιπρόσθετα δεν παρέλειψε να δηλώσει την στήριξη του στο Mattia Binotto.

”Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη Ο Mattia ανέλαβε τα ηνία της Scuderia έναν χρόνο πριν και έχει όλες τις δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά για να ξεκινήσει έναν νέο κύκλο νικών. Ήταν στη Ferrari με τους Todt και Schumi.

Ξέρει πώς να κερδίσει και από τον επόμενο χρόνο θα συνεργαστεί με δύο οδηγούς που είναι νέοι και φιλόδοξοι σαν εμάς.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ