Παναθηναϊκός: Η Συνέντευξη τύπου για την επόμενη μέρα

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η νέα μορφή σύνθεσης των “πρασίνων”, βγάζοντας μάλιστα αρκετές ειδήσεις για την επόμενη ημέρα που θα βρεθεί ο Παναθηναϊκός.

Οι  Τάκης Τριαντόπουλος, Δημήτρης Διμαντίδης , Φραγκίσκος Αλβέρτης , Γιώργος Βόβορας και ο Ιωάννης Παπαπέτρου από την πλευρά των παιχτών τοποθετήθηκαν σε αγωνιστικά και μη ζητήματα , καθορίζοντας τις αρμοδιότητες καθενός από την πλευρά του.

Μια από  τις πιο σημαντικές ειδήσεις που προέκυψαν ήταν η οριστική αποχώρηση του Νίκου Παππά από την ομάδα μετά από εφτά χρόνια παρουσίας του στο τριφύλλι . Μαζί με το Έλληνα γκαρντ παρελθόν θα αποτελέσουν οι Ντεσόν Τόμας και Τζίμερ Φρεντετ.

Στην αντίπερα όχθη παίκτης του Παναθηναϊκού πρέπει να θεωρείται ο Μάρκους Φόστερ  ενώ κανονικά θα συνεχίσει  στην ομάδα ο Μπέντιλ. Το δίδυμο Αλβέρτης – Διαμαντίδης  θα είναι πλέον οι general managers ενώ ο Παπαπέτρου έκανε αναφορά στον νέο αναβαθμισμένο ρόλο που θα έχει πλέον στο “τριφύλλι” αφού θα κληθεί να ηγηθεί των προσπαθειών μετά και την αποχώρηση του Νικ Καλάθη.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Παναθηναϊκός.

Τάκης Τριαντόπουλος (Πρόεδρος):

“Θέλω να ξεκινήσω, κάνοντας μια γενική τοποθέτηση για τη σημερινή κατάσταση. Πριν από λίγο καιρό ο κ. Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε ότι σταματάει οποιαδήποτε ενασχόληση και χρηματοδότηση της ΚΑΕ, όπως επίσης ότι πωλείται η ομάδα. Μου ζητήθηκε τότε να αναλάβω μαζί με τον κ. Μάνο Παπαδόπουλο την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού. Ο δικός μου ρόλος θα ήταν καθαρά τεχνοκρατικός, να αξιοποιήσω δηλαδή όσο το δυνατόν καλύτερα τους πόρους που θα είχαμε στα χέρια μας. Δέχθηκα να αναλάβω, έχοντας την εμπειρία της προηγούμενης θητείας μου στην ομάδα, από το 2015 έως το 2017.

Η ενασχόλησή μου θα είχε καθαρά με αυτό το κομμάτι, το επιχειρηματικό. Πριν από λίγες μέρες όμως, ο κ. Μάνος Παπαδόπουλος αποφάσισε να παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους. Ζήτησε μάλιστα να αποχωρήσει άμεσα. Υπό τον φόβο να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κενό, συμφώνησα με τον κ. Γιαννακόπουλο να αναλάβω τη θέση του προέδρου. Αθλητικός παράγοντας δεν υπήρξα ποτέ, ούτε εμπειρία τέτοια έχω. Οπότε χρειάζονταν κάποιες δυνατές παναθηναϊκές προσωπικότητες. Γι αυτό ήρθαν ο κ. Αλβέρτης κι ο κ. Διαμαντίδης. Μαζί ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό για την επόμενη δύσκολη σεζόν, λόγω της αποχώρησης της οικογένειας Γιαννακόπουλου και της κατάστασης λόγω κορονοϊού. Ο κ. Γιαννακόπουλος μάς έδωσε το ελεύθερο να κινηθούμε όπως εμείς επιθυμούμε για όλα τα θέματα, όπως με την EuroLeague και τη Θύρα 13.

Ήδη έχουμε υπογράψει την αναγνώριση του Συνδέσμου, ως ΚΑΕ. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε στη δύσκολη χρονιά που έρχεται. Δίπλα μας θα έχουμε ανθρώπους που έχουν τη δική τους ιστορία και αγάπη στον Παναθηναϊκό.

Εγώ θα είμαι ο πρόεδρος, ο κύριος Αλβέρτης και ο κύριος Διαμαντίδης θα είναι οι δύο Γενικοί Διευθυντές, οι General Managers, όπως αναφέρεται στην EuroLeague. Τον ρόλο του επιχειρηματικού διευθυντή αναλαμβάνει ο κύριος Σταύρος Ντίνος, ο οποίος βρίσκεται εδώ και χρόνια δίπλα μας. Ο μέχρι πρότινος επιχειρηματικός διευθυντής, κ. Βασίλης Παρθενόπουλος, θα μείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο”.

Φραγκίσκος Αλβέρτης (Γενικός Διευθυντής):

“Έχω έρθει πολλές φορές σε αυτό το τραπέζι. Σίγουρα είχαμε να πούμε διαφορετικά πράγματα. Τα τελευταία 33 χρόνια, εκ των οποίων στα 30 ήμουν και είμαι παρών, από τον κ. Παύλο, τον κ. Θανάση, τον κ. Κώστα μέχρι τον Δημήτρη, ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει κάτι που είναι σπάνιο και μοναδικό: κατάφερε να δημιουργήσει κάτι που δεν είναι εύκολο, απ’ ότι διαπίστωσα στη συνέχεια. Την έννοια της οικογένειας που δουλεύει για τον κοινό στόχο. Τα πράγματα μπορεί να είναι επαγγελματικά, αλλά στο μυαλό όλων είναι η λειτουργία της ομάδας σαν οικογένεια. Η κληρονομιά της οικογένειας Γιαννακόπουλου είναι τεράστια, έχει δημιουργηθεί μια παναθηναϊκή κουλτούρα.

Είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον που είναι τα 700 παιδάκια που είναι στην Ακαδημία. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι χρειαζόμαστε τον κόσμο, κι εννοώ την αγάπη του. Θα την στηρίξουμε την ομάδα ακόμη και στις δυσκολίες, όπως αυτές που έρχονται την επόμενη χρονιά. Θέλουμε να φτιάξουμε μια παναθηναϊκή ομάδα, που θα παλεύει με αξιοπρέπεια και αγωνιστική διάθεση. Η φιλοσοφία μας είναι μια ομάδα που θα εκπέμπει υγεία και περηφάνεια. Δεν γίνεται να πρωταγωνιστείς συνέχεια.

Το έχουμε πει: στις χαρές και στις λύπες μαζί. Εκεί είναι που πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα. Είναι δύσκολα; Ενδεχομένως. Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε, αλλά πρέπει να παλέψουμε ο καθένας από το πόστο του. Έχουμε υποχρέωση και στα νέα παιδιά που έρχονται από πίσω”.

Δημήτρης Διαμαντίδης (Γενικός Διευθυντής):

“Μετά από πολλά χρόνια είμαι κι εγώ στην ίδια θέση, αλλά σε διαφορετικό ρόλο. Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα. Είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανα σε αυτή την ομάδα. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την κατάσταση, όλοι μαζί. Ξέρουμε τι γίνεται, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Δεν είναι εύκολο, αλλά είμαστε εδώ για να παλέψουμε. Μετά από 33 χρόνια η οικογένεια Γιαννακόπουλου δεν είναι εδώ, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε για να δώσουμε πίσω όσα πήραμε. Όπως αντιλαμβάνεστε όλοι, είναι δύσκολο όλο αυτό. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να παλέψουμε και στις δύσκολες στιγμές πρέπει να είμαστε παρόντες.

Όπως είπε κι ο Φραγκίσκος, σημασία δεν έχουν οι τίτλοι και πώς θα λεγόμαστε. Σημασία έχει να βοηθήσουμε τους πάντες, τους προπονητές, τους παίκτες. Θα γίνουν και λάθη, αυτό είναι λογικό. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, με κάθε τρόπο. Ως μέρος αυτής της ομάδας, θα προσπαθήσω να βοηθήσω για να πετύχει τους στόχους της. Μακάρι στο τέλος να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα βγάζει υγεία και θα παλεύει μέχρι τέλους. Εύχομαι να έχουμε υγεία και όλα να πάνε καλά”.

Γιώργος Βόβορας (προπονητής):

“Θα ξεκινήσω με αυτό που ένιωσα από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα, ότι εδώ είναι μια οικογένεια. Αυτό το καινούργιο γκρουπ ανθρώπων που θα έρθουν στην ομάδα να καταλάβει ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια οικογένεια. Αγωνιστικά, θεωρώ ότι η ομάδα πρέπει να χτιστεί με τρία χαρακτηριστικά: η αθλητικότητα, το μεγάλο κίνητρο των παικτών και η πνευματική δύναμη. Ίσως η EuroLeague είναι το πιο σκληρό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αν δεν είσαι σκληρός πνευματικά, δεν μπορείς να φτάσεις στον στόχο που έχεις. Αυτό το πρότζεκτ που θέλουμε να χτίσουμε από την αρχή, πρέπει να στηρίζεται σε δύο πράγματα: στην ενέργεια και την ομαδικότητα. Αν μπορώ να βάλω έναν τίτλο, θα ήταν ότι θέλω να κάνουμε μια τίμια και παναθηναϊκή προσπάθεια. Να βλέπει ο κόσμος ότι λέμε λίγα, αλλά παλεύουμε πολύ.

Ο Παναθηναϊκός μού έδωσε την ευκαιρία να εξελιχθώ και να μεγαλώσω, και τώρα να ηγηθώ. Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον κύριο Μάνο Παπαδόπουλο, όπως επίσης τους κύριους Πεδουλάκη, Πασκουάλ και Πιτίνο, που με βοήθησαν να εξελιχθώ τόσο ως προπονητής όσο και ως άνθρωπος. Γνωρίζω τις δυσκολίες αυτού του πρότζεκτ. Θεωρώ ότι είμαι έτοιμος, ειδικά όταν έχω την ευλογία να έχω δίπλα μου ανθρώπους όπως ο Φραγκίσκος και ο Δημήτρης”.

Ιωάννης Παπαπέτρου (αρχηγός Παναθηναϊκού):

“Είμαι χαρούμενος που θα είμαι κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Θέλω να σταθώ στο ότι όταν έχεις ανθρώπους δίπλα σου σαν αυτούς, που παλεύουν και μάχονται, σίγουρα δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. Για μένα θα είναι μια πολύ ωραία χρονιά, θέλουμε να είμαστε μαχητικοί και να βγάζουμε το κλίμα της οικογένειας. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν”.

Διάφορα σημαντικά σημεία από τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Παναθηναϊκός: 

Για τον Καλάθη

Διαμαντίδης: «Το θέμα του Νικ είχε λήξει από πριν. Σε συνεννόηση με τον προπονητή, είμαστε εδώ, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Για τον Δ.Γιαννακόπουλου και την επόμενη μέρα διοικητικά

Τριαντόπουλος: «Είναι εντελώς υποθετική ερώτηση. Όταν και αν μιλήσει για την Euroleague το βλέπουμε. Τώρα δεν θα μπω σε αυτή την διαδικασία, θα δημιουργήσει πρόβλημα. Προφανώς και οι μετοχές του Παπαδόπουλου δεν γίνεται να μείνουν σε αυτόν. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης στον Γιαννακόπουλο. Έχει αρχίσει μια καταγραφή για τους αγοραστές – επενδυτές. Έχουμε αναθέσει σε δύο μεγάλες εταιρείες να βρουν πιθανούς αγοραστές και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας. Περιμένουν το φάκελο της ΚΑΕ να τον μελετήσουν και αν χρειαστεί να συζητήσουμε. Υπάρχει πρώιμο ενδιαφέρον. Τι προθέσεις έχει ο Γιαννακόπουλος για το μέλλον δεν το ξέρω».

Για τον Ολυμπιακό:

Αλβέρτης: «Οι καιροί είναι δύσκολοι, υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Η χρονιά θα είναι λίγο περίεργη. Η απουσία του Ολυμπιακού ήταν επλογή του και σίγουρα επηρεάζει το ελληνικό μπάσκετ. Εμείς κάνουμε την προσπάθειά μας είναι κάποια πράγματα πέρα από εμάς».

Διαμαντίδης: «Όλοι θέλουν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Σίγουρα δεν είναι όμορφο να φεύγουν οι ομάδες, αλλά δεδομένου των καταστάσεων που ζούμε, δεν είναι όπως τα θέλουμε. Όσο για τον Ολυμπιακό, συμφωνώ με τον Φράγκι κι εμείς εστιάζουμε στη δική μας ομάδα. Τα υπόλοιπα δεν είναι στη δικαιοδοσία μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ