Ομάδες, πρόεδροι και παίκτες αποχαιρετούν τον Ντιούφ

Συγκλονισμένος είναι ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Γαλλίας από τον θάνατο του πρώην προέδρου της Μαρσέιγ, Παπέ Ντιούφ, καθώς ομάδες, πρόεδροι και παίκτες τον αποχαιρετούν με το δικό τους τρόπο.

Δείτε παρακάτω τα λόγια αγάπης προς τον Ντιούφ, από τους “δικούς” μας Ματιέ Βαλμπουενά και Τζιμπρίλ Σισέ, τους σούπερ σταρ Εμπαπέ, Μεντί, Ριμπερί, Τοβέν, αλλά και τις ομάδες Λυών και Παρί.

Μάλιστα τα λόγια των Βαλμπουενά και Σισέ, οι οποίοι αγωνίστηκαν στη Μαρσέιγ επί Ντιούφ, είναι πραγματικά πολύ συγκινητικά.

Παρί Σεν Ζερμαίν: “Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συλληπητήρια μας, στην οικογένεια του, τους αγαπημένους του και την Μαρσέιγ. Το Γαλλικό και το Αφρικανικό ποδόσφαιρο χάνουν μια σπουδαία προσωπικότητα.”

Κιλιάν Εμπαπέ: “Δεν υπάρχει χώρος για αντιπαλότητα απόψε. Είναι πολύ στενάχωρο αυτό που συνέβη. Εκφράζω τα συλληπητήρια μου.”

Μπέντζαμιν Μεντί: “Πολύ στενάχωρο αυτό που μόλις έμαθα. Ένας εκπληκτικός πρόεδρος, ένας καταπληκτικός άνθρωπος, που πάντα αναδείκνυε τις αρετές και αξίες της Μαρσέιγ. Μεγάλη απώλεια για τη Γαλλία και την Αφρική.”

Φράνκ Ριμπερί: “Πολύ στενάχωρο αυτό που άκουσα για τον θάνατο του Παπέ Ντιούφ. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια του.”

Πρόεδρος Λυών (Μισέλ Ολάς): “Ο Παπέ Ντιούφ ήταν ένας σπουδαίος πρόεδρος, αποτελεσματικός, έξυπνος, άξιος σεβασμού. Είχα τεράστιο σεβασμό στο πρόσωπο του και πονάω μαζί με την οικογένεια του και τους φίλους του.”

Ματιέ Βαλμπουενά: “Σου χρωστάω πολλά. Σημαίνεις πολλά για εμένα. Με πίστεψες, μου έδωσες ευκαιρίες και φιλοδοξίες. Θα σου είμαι ευγνώμων για πάντα. Πιο πολύ κλαίω για έναν φίλο, παρά έναν πρόεδρο. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια σου.”

Τζιμπρίλ Σισέ: “Μια βδομάδα μετά τον τραυματισμό μου, ο Παπέ με πήρε τηλέφωνο. Μου είπε πως είχαμε συμφωνήσει να πάω στη Μαρσέιγ και πως ο τραυματισμός μου δεν αλλάζει τίποτα απολύτως. Ότι οι αρχές μου και η καρδιά μου είναι πολύ σημαντικές για την ομάδα. Ένας μεγάλος σεβασμός για έναν εκπληκτικό άνθρωπο.”

Μεγάλη πραγματικά απώλεια για το ποδοσφαιρικό και κοινωνικό κόσμο της Γαλλίας, της Σενέγάλης και όλης της Αφρικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ