Ομπράντοβιτς: Οριστικό διαζύγιο με Φενέρ

Και επίσημα πλέον, μετά από μια επταετία ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποφάσισε να αποχωρήσει από την Τουρκία και την Φενέρμπαχτσε, με το διαζύγιο να είναι οριστικό.

Ήταν το μπασκετικό σίριαλ των ημερών. Ο Σέρβος ταξίδεψε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσει με τους ανθρώπους της Φενέρ. Αν και οι Τούρκοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να τον πείσουν φαίνεται πως ο “άρχοντας των δαχτυλιδιών” είχε πάρει τις αποφάσεις του.

Σημαντικό κομμάτι σε αυτή την απόφαση του Ομπράντοβιτς κατά πάσα πιθανότητα έπαιξαν και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Φενέρμπαχτσε, εξού και το διαζύγιο. Σύμφωνα με πληροφορίες το μπάτζετ της επόμενης σεζόν θα ήταν 50% μειωμένο ενώ από φέτος είχαν κάνει την εμφάνιση τους φήμες με καθυστερήσεις πληρωμών και δυσαρεστημένους παίχτες. Προφανώς ο διορατικός Ζέλικο “ζύγισε” την κατάσταση και αντιλήφθηκε ότι κάπου εδώ έκλεισε αυτός ο κύκλος στην καριέρα του.

Στα επτά χρόνια παρουσίας του στην Τουρκία, ο Ομπράντοβιτς κέρδισε μια Euroleague,  τέσσερα πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα και τρία Σούπερ Κάπ, ενώ  το κυριότερο είναι ότι μετέτρεψε  την Φενέρμπαχτσε από μια ομάδα χωρίς ιδιαίτερη ευρωπαϊκή υπόσταση σε μεγαθήριο και μόνιμο σχεδόν θαμώνα των Final 4.

Ο Ομπράντοβιτς όπως όλα δείχνουν θα ξεκουραστεί ένα χρόνο μένοντας μακριά από τους πάγκους και  κοιτώντας μεθοδικά για τις επόμενες κινήσεις του. Φυσικά η αποχώρηση του Ζέλικο φέρνει ένα ντόμινο εξελίξεων στο εσωτερικό της ομάδας. Πολλοί παίχτες είχαν βρεθεί εκεί για χάρη του πολυνίκη Σέρβου και μετά την οριστικοποίηση της αποχώρησης του θα θελήσουν να αποχωρήσουν πιθανότατα. Ενδεικτικά Ντε Κολό, Σλούκας, Βέσελι, Ντατόμε είναι κάποιοι από αυτούς. Επιπρόσθετα οι Τούρκοι θα πρέπει να κινηθούν στην αγορά , ψάχνοντας για αντικαταστάτη στην άκρη του πάγκου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ