Νέο σκάνδαλο για FIFA και Παγκόσμιο Κύπελλο Κατάρ 2022

Με βάση πληροφορίες που έρχονται από Αμερική και Αγγλία, το διεθνές δικαστήριο του Μπρούκλιν πρόσαψε κατηγορίες στον Νικολά Λεόζ, τον τότε πρόεδρο της Ομοσπονδίας CONMEBOL στη Λατινική Αμερική, αλλά και στον πρώην πρόεδρο της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βραζιλίας, Ρικάρντο Τεξέιρα, για το ότι χρηματίστηκαν το 2010 ώστε να ψηφίσουν υπέρ της ανάληψης του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το Κατάρ.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει στα χέρια του στοιχεία και αποδείξεις ότι αρκετά μέλη της επιτροπής της FIFA έλαβαν εκατομμύρια δολάρια για να ψηφίσουν υπέρ του Κατάρ για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Τα ονόματα που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί είναι αυτά των Τζάκ Γουόρνερ, πρώην αντιπροέδρου της FIFA, Ρικάρντο Τεξέιρα (Βραζιλία), Χούλιο Γρονδόνα (Αργεντινή) και Νικολά Λεόζ (Παραγουάη). Φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλα.

Μάλιστα, μερικά από τα παραπάνω ονόματα, είχαν κατηγορηθεί και στο παρελθόν, για δωροδοκία ξανά, σχετικά με τη πώληση τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και κατηγοριών χθες Δευτέρα 6 Απριλίου, καμία απολύτως πλευρά δε προέβη σε δηλώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ