Νέα αναβολή για το Ολλανδικό πρωτάθλημα

Όλα τα εγχώρια πρωταθλήματα της Ολλανδίας, συνεπώς και η Eredivisie, αναβάλλονται προς το παρόν μέχρι την 1η Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάρκ Ρούτε.

Ο Μάρκ Ρούτε παραχώρησε συνέντευξη τύπου σχετικά με όλη τη κατάσταση που επικρατεί στην Ολλανδία λόγω Κορονοϊού. Αναφέρθηκε στον αριθμό των κρουσμάτων, των θυμάτων, ενώ ανήγγειλε μια σειρά έκτακτων μέτρων.

Ανάμεσα λοιπόν σε αυτά τα νέα μέτρα είναι η αναβολή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων μέχρι τουλάχιστον την 1η Ιουνίου, με αποτέλεσμα φυσικά και το Ολλανδικό πρωτάθλημα να αναβληθεί ως εκείνη την ημερομηνία.

Πλέον, η Ολλανδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου εξετάζει τρία πιθανά σενάρια για την έκβαση της σεζόν, όπως βέβαια και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

  • Ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος μεταξύ 1-30 Ιουνίου, με 2 αγώνες τη βδομάδα.
  • Επέκταση του γενικού χρονικού ορίου που πρότεινε η UEFA, με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα να μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο.
  • Οριστική αναβολή του πρωταθλήματος και πρώιμη λήξη αυτού, αν δυστυχώς η επέλαση του Κορονοϊού δε περιοριστεί ως τότε.

Αναμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις και στην Ολλανδία λοιπόν, η οποία παρεπιπτόντως είναι η πρώτη χώρα που αναβάλει το πρωτάθλημα μέχρι και τον Ιούνιο από τώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ