Μουντιάλ 2022: Το «Κοράνι» της διοργάνωσης – Όσα πρέπει να ξέρεις

Το Μουντιάλ 2022 ξεκινάει στις 20 Νοεμβρίου και οι φίλαθλοι όλου του πλανήτη ανυπομονούν για την στιγμή που θα ακουστεί το πρώτο σφύριγμα στη σέντρα. Οι περισσότεροι από εμάς θα το δούμε στην τηλεόραση, υπάρχουν όμως και κάποιοι τυχεροί, που θα ταξιδέψουν στο Κατάρ και θα το απολαύσουν από κοντά. Τι πρέπει όμως να λάβουν υπόψιν τους όσοι επισκεφθούν το Κατάρ εκείνες τις ημέρες; Τι ισχύει για το αλκοόλ, το κάπνισμα, το ντύσιμο και την συμπεριφορά των φιλάθλων, την περίοδο του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2022;

Ως γνωστό, το Κατάρ είναι μουσουλμανική χώρα. Οι αξιωματούχοι της έχουν κάνει συχνά “συστάσεις” στους φιλάθλους που θα βρεθούν στη χώρα τους για να παρακολουθήσουν το τουρνουά, να τιμήσουν τον πολιτισμό της χώρας και να τηρήσουν τους νόμους της.

Αλκοόλ

Μόνο οι φίλαθλοι που έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 21 ετών, επιτρέπεται να καταναλώνουν αλκοόλ στο Κατάρ και αυτό μόνο σε κάποια μπαρ και εστιατόρια που έχουν ειδική άδεια για να σερβίρουν αλκοολούχα ποτά. Εξαίρεση η μπύρα, η οποία θα διατίθεται στους φιλάθλους μετά τις 18:30, σε ειδικά διαμορφωμένες ζώνες, πριν και μετά τους αγώνες και στα οκτώ γήπεδα.

Προσοχή: Το ποτό, τα πάρτι, τα τραγούδια μετά από τους αγώνες, απαγορεύονται αυστηρά.

Κάπνισμα

Το κάπνισμα επιτρέπεται στο Κατάρ, αλλά απαγορεύεται σε όλους τους δημόσιους χώρους, όπως εστιατόρια, αθλητικά κέντρα, μουσεία και εμπορικά κέντρα. Το πρόστιμο για όποιον συλληφθεί είναι 3000 QAR (περίπου 800 ευρώ).

Δημόσια Φιλία

Οποιαδήποτε μορφή δημόσιου ρομαντισμού, όπως το φιλί μπορεί να οδηγήσει σε σύλληψη στο Κατάρ.

Ομοφυλοφιλία

Το Κατάρ φημίζεται για τους αυστηρούς νόμους του κατά της ομοφυλοφιλίας. Όποιος κριθεί ένοχος ότι «υποκίνησε ή αποπλάνησε άνδρα με οποιονδήποτε τρόπο να διαπράξει σεξουαλική πράξη» μπορεί να αντιμετωπίσει από φυλάκιση ή απέλαση μέχρι θανατική ποινή.

Κατάρ: Η Βίβλος του φιλάθλου σε μουσουλμανική χώρα

Χειραψίες με γυναίκες

Υπάρχει προειδοποίηση προς τους φίλαθλους να μην ανταλάσσουν χειραψίες με γυναίκες από το Κατάρ, καθώς αυτό χαρακτηρίζεται ως ασέβεια!

Σεξ

Το Κατάρ απαγορεύει τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ανύπαντρων. Η απόφαση αφορά τόσο ημεδαπούς όσο και αλλοδαπούς. Αξιωματούχοι της FIFA έχουν προειδοποιήσει ότι «δεν θα γίνουν εξαιρέσεις», τονίζοντας περαιτέρω τα “one night stand” θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επτά χρόνια φυλάκισης.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας του Κατάρ λέει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει απαγόρευση σεξ, για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι οπαδοί πρέπει να είναι προετοιμασμένοι».

Ντύσιμο

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου που ταξιδεύουν στο Κατάρ για το Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 πρέπει να ντύνονται «σεμνά και με ευπρέπεια» όπως αναφέρουν οι ντοποιοι αξιωματούχοι. Σορτς και αμάνικα μπλουζάκια δεν επιτρέπονται, ενώ η πρόσβαση σε ορισμένους χώρους, πιθανόν να απαγορευτεί σε όποιον αγνοεί τα πρότυπα σεμνότητας.

Επίσης, οι φίλαθλοι που θα βγάζουν το t-shirt τους και θα ειναι topless στην κερκιδα, θα βρεθουν αντιμέτωποι με μεγάλα πρόστιμα.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Sportgun, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ