Μουντιάλ 2022: Πορτογαλία – Ουρουγουάη 2-0, Τα highlights του αγώνα

Η Πορτογαλία νίκησε με 2-0 της Ουρουγουάης για τον όγδοο όμιλο του Μουντιάλ και προκρίθηκε στους «16» του Μουντιάλ.

Οι Ίβηρες με δύο νικηφόρους αγώνες και έξι βαθμούς είναι τρίτη χρονικά ομάδα, μετά τη Γαλλία και τη Βραζιλία, που πήρε το εισιτήριο για τη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης του Κατάρ.

Μουντιάλ 2022: Πορτογαλία – Ουρουγουάη 2-0, Τα highlights του αγώνα

Η ομάδα της Ουρουγουάης είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο 3’ με τον Ολιβέιρα. Οι Ίβηρες απάντησαν με βολέ του Καρβάλιο μετά από πάσα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι Ουρουγουανοί έμπαιναν πολύ δυνατά στις φάσεις. Στο 16’ ο Φέλιξ σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Στο 33’ ο Μπεντανκούρ έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, πέρασε τρεις αντίπαλους αμυντικούς αλλά το πλασέ του κατέληξε πάνω στον Ντιόγκο Κόστα. Τρία λεπτά αργότερα, η Ουρουγουάη απείλησε ενώ στη συνέχεια ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέβασε την μπάλα αλλά ο Ροσέτ του έκλεισε το οπτικό πεδίο και στη συνέχεια ο Γοδίν απομάκρυνε.

Μουντιάλ 2022: Πορτογαλία – Ουρουγουάη 2-0, Τα highlights του αγώνα

Στο 48’ ο αγώνας διακόπηκε για λίγα λεπτά αφού ένα φίλαθλος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας στα χέρια του μία σημαία ΛΟΑΤΚΙ. Στην μπροστινή όψη της μπλούζας που φορούσε έγραφε «σώστε την Ουκρανία» και στην πίσω «σεβασμός στις γυναίκες του Ιράν».

Στο 52’ οι Ίβηρες έχασαν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία με τον Ζοάο Φέλιξ. Στο 54’ ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε ένα ωραίο σουτ βολέ, στην τροχιά της μπάλας βρέθηκε ο Ρονάλντο και εν  συνεχεία η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στο σκορ στην Πορτογαλία.

Στο 65΄ο Ολιβέιρα πήρε την κεφαλιά αλλά η προσπάθειά του κατέληξε άουτ. Η Ουρουγουάη έφτασε κοντά στο γκολ στο 75’ όταν είχε δοκάρι σε προσπάθεια του Μάξι Γκόμες.

Η «σελέστε» είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο 78΄με τον Σουάρεζ και στο 79’ με τον Ντιόγκο Κόστα να μπλοκάρει την μπάλα πριν ο Ντε Αρασκέτα γίνει επικίνδυνος.

Μουντιάλ 2022: Πορτογαλία – Ουρουγουάη 2-0, Τα highlights του αγώνα

Στο 90’ η Πορτογαλία κέρδισε πέναλτι για χέρι του Χιμένεζ μέσα στην περιοχή. Ο Μπρούνο Φερνάντες ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0 «σφραγίζοντας» τη νίκη για την Πορτογαλία. Ο Φερνάντες είχε δοκάρι στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων.

 

Πορτογαλία: Ντιόγκο Κόστα – Κανσέλο, Πέπε, Ντίας, Μέντες (42’ Γκερέιρο) – Γουίλιαμ Καρβάλιο (83’ Παλίνια), Νέβες (69’ Λεάο), Φερνάντες, Μπ. Σίλβα – Ρονάλντο (83’ Ράμος), Φέλιξ (83’ Νούνες).

Ουρουγουάη: Ροσέτ – Χιμένες, Γοδίν (62’ Ντε Αρασκέτα), Κόατες – Βαρέλα, Βαλβέρδε, Μπεντανκούρ, Βεσίνο (62’ Πελίστρι), Ολιβέρα – Καβάνι (73’ Σουάρες), Νούνιες (73’ Γκόμες).

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ