Λυών: Καλεί τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει τη διακοπή της Ligue 1

Ο πρόεδρος της Λυών, Ζαν Μισέλ Ολάς, κάλεσε τις Γαλλικές αρχές και τον πρωθυπουργό να ανακαλέσουν την οριστική πρόωρη διακοπή της σεζόν στο Γαλλικό πρωτάθλημα της Ligue 1.

Στις 28 Απριλίου, είχε ανακοινωθεί πως τα πρωταθλήματα των Ligue 1 και Ligue 2, δηλαδή πρώτης και δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας, δεν θα συνεχιστούν φέτος λόγω της πανδημίας του Κορονοιού.

Σε επίσημο -ανοιχτό- γράμμα που απέστειλε ο Ολάς, πρόεδρος της Λυών, στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Αθλητισμού της Γαλλίας, ανέφερε πως μια τέτοια απόφαση, η οποία πάρθηκε πρόωρα, “θα κοστίσει μια τεράστια οικονομική και κοινωνική κρίση”.

Η Λυών, με τη διακοπή του πρωταθλήματος, τερμάτισε στην 7η θέση, που σημαίνει ότι χάνει τα ευρωπαικά εισιτήρια για του χρόνου. Επίσης, η διακοπή του πρωταθλήματος σημαίνει πως θα πάει στον επαναληπτικό με τη Γιουβέντους, για το Champions League, χωρίς παιχνίδια στα πόδια της, την ώρα που η Ιταλία ξεκινάει στα μέσα Ιουνίου.

Η Ligue 1 είναι το μοναδικό από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης που διέκοψε πρόωρα τη ποδοσφαιρική σεζόν, με τη Bundesliga στη Γερμανία να έχει ήδη ξεκινήσει για τα καλά, και τις Ισπανία (La Liga), Ιταλία (Serie A) και Αγγλία (Premier League), να ακολουθούν μέσα στον Ιούνιο.

Από τη άλλη πλευρά, Ολλανδία και Βέλγιο έχουν επίσης τερματίσει οριστικά τη ποδοσφαιρική σεζόν.

“H Bundesliga ξεκίνησε στις 16 Μαίου, η Ισπανία ξεκινάει στις 8 Ιουνίου. Ιταλία, Ρωσία και Πορτογαλία ξεκίνησαν προπονήσεις, ενώ η Αγγλία δουλεύει σκληρά για την επανέναρξη στα τέλη Ιουνίου”, είπε ο Ολάς.

“Γιατί λοιπόν η Γαλλία παρέδωσε τα όπλα τόσο γρήγορα και δεν δίνουμε αξία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο;” συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος της Λυών.

Στο μεταξύ, η Γαλλική κυβέρνηση ενημέρωσε πως στις 2 Ιουνίου θα ανακοινώσεις τις ελαφρύνσεις των μέτρων.

“Πολλές ελπίδες και ενέργειες υπάρχουν και αναμένονται για αυτή την ημερομηνία (2 Ιουνίου), ώστε η Γαλλία να κερδίσει σιγά σιγά και σταδιακά όσα έχασε αυτούς τους μήνες” πρόσθεσε ο Ολάς.

Ίσως, στις 2 Ιουνίου είναι μια καλή ευκαιρία να διορθωθεί το λάθος, και να συνεχιστεί το Γαλλικό πρωτάθλημα της Ligue 1, πάντα με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολα βέβαια, ώστε να ολοκληρωθεί σωστά η χρονιά, Ιούλιο και Αύγουστο.” είπε κλείνοντας ο Ολάς.

Τη περασμένη εβδομάδα, η Λυών και ακόμα δυο ομάδες, Αμιάν και Τουλούζ, κατέθεσαν έφεση και άνοιξαν δικαστική διαμάχη για το πρόωρο τέλος της φετινής χρονιάς στη Ligue 1 της Γαλλίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ