Κατσικάρης: Έξαλλος για την απόλυση του από την Γκραν Κανάρια

Μόλις πριν από λίγο, ο Έλληνας προπονητής, Φώτης Κατσικάρης, ενημερώθηκε από τη διοίκηση της Γκραν Κανάρια μέσω επιστολής για την απόλυση του και ότι δεν θα συνεχίσει τη νέα σεζόν στο πάγκο της νησιωτικής ομάδας.

Αυτή η εξέλιξη ήρθε μετά την χτεσινή ήττα της Γκραν Κανάρια από τη Σαραγόσα, μια ήττα που όμως δεν είναι καταδικαστική καθώς αν αύριο κερδίσουν τη Βαλένθια θα προκριθούν στα ημιτελικά του ισπανικού πρωταθλήματος.

Αυτό που εξόργισε τον Έλληνα τεχνικό είναι το timing της συγκεκριμένης κίνησης καθώς παραμονές ενός σημαντικού παιχνιδιού που απαιτεί συγκέντρωση και συσπείρωση διαταράσσεται το κλίμα της ομάδας.

Επιπρόσθετα ο έμπειρος κόουτς ανέφερε πως στο συμβόλαιο του που ήταν για 1+1 χρόνο υπήρχε option αυτόματης επέκτασης εφόσον η ομάδα έμπαινε στα playoffs. Με βάση αυτό και με δεδομένο ότι αύριο η Γκραν Κανάρια διεκδικεί την είσοδο της στην 4άδα εξήγησε ότι αυτή η απόλυση δεν μπορεί ούτε νομικά να σταθεί. 

Ο Φώτης Κατσικάρης δήλωσε χαρακτηριστικά για την απόλυση του από τη Γκραν Κανάρια:

“Φυσικά και δεν το περίμενα. Ήταν κάτι άδικο και χωρίς λογική. Λίγες ώρες μετά από μια άσχημη ήττα θα έπρεπε να προσπαθήσουμε να συσπειρώσουμε την ομάδα πριν το πιο δύσκολο ματς της σεζόν. Μια τέτοια κίνηση μόνο ένα σκοπό μπορεί να έχει: να πλήξει το επαγγελματικό μου προφίλ. Αλλά δεν θα τους περάσει. Παρά τη δυσαρέσκειά μου θα εστιάσω στη δουλειά μου και την προετοιμασία του αγώνα της Παρασκευής με τη Βαλένθια. Όποια σχέδια και αν έχει η διοίκηση για μένα, δεν έχει λογική να μου τα λένε τώρα. Με πλήγωσε η στάση τους, αλλά δεν θα την αφήσω να με επηρεάσει.”

Όσον αφορά  τους όρους του συμβολαίου του, ο έμπειρος τεχνικός ανέφερε, “Στο συμβόλαιο υπήρχε όρος για επέκταση για δεύτερο χρόνο αν ήμασταν στην οκτάδα. Όταν σταμάτησε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού το πρωτάθλημα, ήμασταν στο 11-11, αλλά χρωστούσαμε ένα ματς και αν το παίρναμε η έβδομη θέση ήταν στις 12 νίκες. Επίσης, τώρα στην τελική φάση μπορούμε να πάμε ακόμη και στα ημιτελικά. Άρα, δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να λυθεί το συμβόλαιο μου και πόσο μάλλον να μου το πουν τώρα.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ