Γιασικεβίτσιους: Σφαγή στα πόδια του Σάρας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το όνομα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι το πιο καυτό στην μπασκετική ευρωπαϊκή αγορά, με Φενέρ αλλά και Μπάρτσα να θέλουν να αποκτήσουν τον Σάρας.

Ο Λιθουανός έχει κάνει τρομερή δουλειά στη Ζαλγκίρις αυτά τα 4 χρόνια που βρίσκεται εκεί, κάτι που μόνο απαρατήρητο δεν έχει περάσει από τους μεγάλους Ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Εξάλλου είναι γνωστό ότι και ο Παναθηναϊκός μέσα από τις αρκετές αλλαγές προπονητών που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια εξέτασε την προοπτική να επιστρέψει ο Λιθουανός ως προπονητής πλεόν , με τον Σάρας Γιασικεβίτσιους όμως να μένει πιστός στην Ζαλγκίρις.

Αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως η Φενέρ θέλει να τον αποκτήσει με κάθε κόστος ούτως ώστε να είναι πιο ομαλή η μετάβαση της στην μετά – Ομπράντοβιτς εποχή.

Για την ακρίβεια τουρκικά ρεπορτάζ κάνουν λόγο για πρόταση ύψους περίπου 3 εκατομμυρίων για 2 χρόνια. Επιπρόσθετα το μπάτζετ που θα έχει να διαχειριστεί θα είναι αρκετά μεγαλύτερο σε σύγκριση με αυτό της Ζαλγκίρις. Να θυμίσουμε πως οι ετήσιες απολαβές του Γιασικεβίτσιους στο Κάουνας είναι 900 χιλ ευρώ. 

Στο κόλπο όμως ενδέχεται να μπει και η Μπάρτσα, ειδικά μετά την αποτυχία του Πέσιτς να κατακτήσει το πρωτάθλημα, χάνοντας στον τελικό από την Μπασκόνια. Ο 71χρονος τεχνικός είχε να διαχειριστεί μια ομάδα γεμάτη αστέρια και ίσως του πιστωθεί μέρος της αποτυχίας, αν και η τελική φάση του πρωταθλήματος ήταν ειδικών συνθηκών λόγω κορονοϊού. Οι Κατάλανοί, όπως και ο Παναθηναϊκός, είχαν δείξει και στο παρελθόν ενδιαφέρον για τον Σάρας με τις πρώιμες συζητήσεις να μην ευδοκιμούν. 

Αυτή τη στιγμή όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει, η Ζαλγκίρις θα υποστεί οικονομική ζημιά από τη μη ύπαρξη θεατών καθώς αυτή ήταν η νο1 πηγή εσόδων της και ίσως τώρα να είναι η στιγμή που ο Σάρας θα κάνει το βήμα και θα αποχωρήσει από το Κάουνας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποια απόφαση και να πάρει θα διαμορφώσει νέες ισορροπίες στον ευρωπαϊκό χάρτη καθώς μετά τον Ζέλικο θεωρείται το πιο καυτό όνομα για την άκρη του πάγκου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ