Formula 1: Τι είδαμε στο πρώτο Grand Prix της χρονιάς

217 ημέρες ήταν αρκετές και η Formula 1 επέστρεψε με έναν αγώνα που φαινόταν βαρετός αλλά εξελίχθηκε σε δράμα με εντυπωσιακό φινάλε, στο πρώτο Grand Prix της χρονιάς στην Αυστρία.

Ένα πραγματικά χαώδες Grand Prix όπου μόνο 11 μονοθέσια κατάφεραν να τερματίσουν απολαύσαμε τελικά ως ορεκτικό για τη φετινή χρονιά που μόλις ξεκίνησε. Εκεί που ο αγώνας στο ξεκίνημα του έμοιαζε ένα εύκολο 1-2 για της Mercedes με μόνο μέλημα τον αν θα κατάφερνε ο Χάμιλτον να περάσει τον Μπότας , τα πολλά Safety Cars (3) και απρόσμενες εγκαταλείψεις έδωσαν ανατροπές στο τέλος.

Στην εκκίνηση δεν είχαμε καμία αλλαγή μπροστά με τον Χάμιλτον , που εκκίνησε 5ος αντί για 2ος , επειδή πήρε ποινή 3 θέσεων πριν τον αγώνα γιατί αγνόησε κίτρινες σημαίες στις κατατακτήριες,  να αρχίζει να κερδίζει θέσεις και με την εγκατάλειψη του Φερστάπεν από πρόβλημα στα ηλεκτρικά να φτάνει 2ος, πίσω από τον Μπότας.

Oι εγκαταλείψεις  έφερναν τα safety cars και μετά το τελευταίο είχαμε ίσως τη μάχη που σημάδεψε τον αγώνα. Ο Χάμιλτον ήταν στην 2η θέση και είχε κολλημένο στην αεροτομή του την red bull του Άλμπον. Στη μάχη που ακολούθησε τα δύο μονοθέσια ακούμπησαν, με αποτέλεσμα ο Ταιλανδός να βγει εκτός. Για το συμβάν θεωρήθηκε ένοχος ο Βρετανός και πήρε ποινή 5 δευτερολέπτων. Ως εκ τούτου αντί για 2ος που τερμάτισε στην πίστα η τελική του θέση είναι η 4η με το βάθρο δίπλα στον νικητή Μπότας να συμπληρώνουν οι Λεκλερκ και Νόρρις . Ο Βρετανός με τη McLaren πραγματικά πήρε στο νήμα την 3η θέση από τον Χάμιλτον κάνοντας ταχύτερο πέρασμα στον τελευταίο γύρο του αγώνα.

Εν κατακλείδι παρακολουθήσαμε έναν  μάλλον απρόσμενα συναρπαστικό αγώνα. 

– Οι Mercedes είναι εκεί στην κορυφή σταθερά , με τους Χάμιλτον και Μπότας να είναι οι μοναδικοί ουσιαστικά διεκδικητές του τίτλου. Ο Φινλανδός μπήκε δυναμικά αλλά να μην ξεχνάμε ότι είναι σύνηθες ο Χάμιλτον να ξεκινάει κάπως νωθρά  τις χρονιές και να ανεβάζει ταχύτητα στη συνέχεια. Βέβαια η φετινή σεζόν είναι περίεργη , οι αγώνες είναι λιγότεροι και ίσως κάθε απώλεια μετράει διπλά.

– Οι “τάυροι” της Red Bull από την άλλη φαίνεται πως θα είναι όντως η δεύτερη δύναμη για φέτος αν και έδειξαν σημάδια αναξιοπιστίας στα μονοθέσια τους. Πάντως ο ρυθμός αγώνα που έχουν είναι πολύ καλύτερος από τις επιδόσεις που είχαν στις κατατακτήριες.

– H Ferrari ήταν η μεγάλη απογοήτευση του αγώνα και όχι μόνο αυτή αλλά και όλες οι υπόλοιπες ομάδες που έτρεχαν με κινητήρα Ferrari, έχοντας πραγματικά απογοητευτικές επιδόσεις. Η 2η θέση του Λεκλερκ δεν μας ξεγελά και προήλθε καθαρά από θέμα συγκυριών και εγκαταλείψεων των υπολοίπων αλλά και της αναμφισβήτητης οδηγικής  ικανότητας του μικρού. Ειδική μνεία οφείλουμε να κάνουμε στον Φέτελ που κατόρθωσε σε αγώνα που τερμάτισαν 11 μονοθέσια να βγει 10ος , ενισχύοντας τις κουβέντες εκείνων που λένε πως πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την απόσυρση του χρόνου.

– Τέλος μετά από καιρό υπάρχουν λόγοι και σοβαροί μάλιστα για χαμόγελα στο στρατόπεδο της McLaren. Η ιστορική βρετανική ομάδα φαίνεται πως αρχίζει και τοποθετείται σταθερά στην πρώτη πεντάδα των ομάδων ,  έχει ταλέντο στις θέσεις των οδηγών και μόνο προς τα πάνω μπορεί και πρέπει μα κοιτάζει πλέον, ευελπιστώντας γρήγορα να φτάσει να διεκδικεί τον τίτλο όπως στο πρόσφατο παρελθόν.

Αυτό ήταν το πρώτο Grand Prix της χρονιάς στην Αυστρία και το επόμενο GP είναι αυτό το Σ/K ακριβώς στην ίδια πίστα!

Η Βαθμολογία μετά τον πρώτο αγώνα της σεζόν, Εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ