Μπρέντφορντ – Φούλαμ: Ένας αγώνας 200 εκατομμυρίων ευρώ!

H ομάδα που θα πάρει την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ , θα καρπωθεί έσοδα σχεδόν 200 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος τριετίας.

Είναι γνωστό ότι η Πρέμιερ Λιγκ θεωρείται το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο. Αυτή η διαπίστωση όμως δεν προκύπτει ούτε λόγω των γηπέδων της , ούτε λόγω της αξίας των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της  , όσο υψηλή και αν είναι αυτή. Εξάλλου σπουδαίοι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται και στην Ισπανία , την Ιταλία κτλ. Ο σημαντικότερος ίσως λόγος είναι τα έσοδα που προκύπτουν για τις ομάδες , τα τηλεοπτικά δικαιώματα και γενικότερα τα οικονομικά δεδομένα γύρω από την Πρέμιερ Λιγκ.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων ο τελικός ανόδου της Championship, που κοστολογείται στα 180 εκατομμύρια ευρώ , τα οποία μπορεί να ανέβουν κι άλλο σε βάθος τριετίας.

Για να είμαστε πιο ακριβείς η Μπρέντφορντ αν ανέβει θα λάβει  178 εκατομμύρια ευρώ σε πρόσθετα έσοδα. 85 εκατομμύρια λίρες θα προέλθουν από τα τηλεοπτικά ενώ άλλα 75 θα προέλθουν από τα επονομαζόμενα ‘’parachute payments’’ για της σεζόν 21/22 εάν η Μπρέντφορντ υποβιβαστεί άμεσα. Αν μάλιστα η Μπρέντφορντ δεν πέσει άμεσα , σύμφωνα με έρευνα της Deloitte, τα έσοδα της θα εκτιναχθούν κατά 265 εκατομμύρια σε βάθος πενταετίας.

Η Φούλαμ , από την πλευρά της, θα λάβει 150 εκατομμύρια ευρώ αν ανέβει. Η διαφορά με τη Μπρέντφορντ έχει να κάνει στο ότι η Φούλαμ  λαμβάνει ακόμα ‘’parachute payments’’ για τον υποβιβασμό της από την Πρέμιερ το 2019.

Αν συνυπολογίσουμε και τις οικονομικές  επιπτώσεις του COVID-19  αυτά τα έσοδα αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία  για τις ομάδες.  

Σήμερα, λοιπόν, στις 21:45 στο Γουέμπλεϊ,  Μπρέντφορντ και Φούλαμ διεκδικούν κάτι παραπάνω από ένα προβιβασμό στην Πρέμιερ Λιγκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ